Can’t save multi mode?

  • Please let me know if there is something I can do to fix this.

    I recently purchased a used virus TI and I am unable to save in multi mode. I followed the direction in the manual and press store, I can see the name of the multi mode has saved and it looks like it was successfully saved but then when I power down the Virus it hasn’t saved. I updated it twice it's running on 5.1.7. Am I missing something or is there an issue with the synth? I don't know if this is related but every time I connect it to my computer to use it with the Virus software it has to sync, and initialize it takes about 15 minutes. Thanks Y’all!

  • Maybe the internal battery for the memory needs to be replaced.

    Are other settings remembered correctly after a power cycle?

    Bass Player and Synthesist.
    Virus TI2 Darkstar | Virus TI2 Desktop | Moog Sub 37 | Blofeld | Machinedrum | Monomachine | Analog Four | Digitone | MPC Live | NI Maschine+
    Mac OS X 10.14.6 (Mojave) | Cubase Pro 11.0 | Ableton Live 9.6 | Logic 10.4 | MainStage 3.4 | NI Komplete 12 | RME Fireface UFX+

  • Thanks for replying to my question. Yeah I think that has to be the problem. No, nothing is saving right now.


    I have a old MC-909 synth, it must have a similar internal battery, right? Would you recommend replacing that to before it dies? I would lose everything.

  • I‘d recommend to make a full backup using the Virus Control application. Before taking out the battery.


    As for the change: I have never done this myself, so I can’t help. But you may find other threads maybe even with pictures about this issue.

    Bass Player and Synthesist.
    Virus TI2 Darkstar | Virus TI2 Desktop | Moog Sub 37 | Blofeld | Machinedrum | Monomachine | Analog Four | Digitone | MPC Live | NI Maschine+
    Mac OS X 10.14.6 (Mojave) | Cubase Pro 11.0 | Ableton Live 9.6 | Logic 10.4 | MainStage 3.4 | NI Komplete 12 | RME Fireface UFX+